Bouw van de 8 stoepa’s

Na het overlijden van Chödje Lama Gawang Rinpoche in september 2014, heeft Zijne Heiligheid de Karmapa het bestuur geïnstrueerd om een stoepa te bouwen om daarin de relikwieën te bewaren. Het bouwen van een stoepa volgens de traditionele voorschriften vergt de kennis en vaardigheid van een ervaren lama. Lama Drubgyud Yeshe, de neef en opvolger van Chödje Lama Gawang Rinpoche, is uit Tibet uitgenodigd om deze taak op zich te nemen en ons te begeleiden. Wij zijn ontzettend dankbaar voor zijn begeleiding.

Om de relikwieën een zo mooi mogelijke plek te bieden, heeft Lama Drubgyud Yeshe een koperen stoepa laten vervaardigen in Tibet. Deze staat inmiddels in de tempel en bevat alle relikwieën van Chödje Lama Gawang Rinpoche. De koperen stoepa is gemaakt door zeer vaardige en getalenteerde vaklui die zelfs in Tibet steeds schaarser aan het worden zijn.

Daarnaast, is Lama Drubgyud Yeshe begonnen aan de bouw van acht stoepa’s in het centrum. Dit kwam voort uit een wens van Chödje Lama Gawang Rinpoche om een kleine exemplaar van elk van de acht stoepa’s te bouwen in het centrum. Deze wens had hij meerdere malen uitgesproken. Daarom wil Lama Drubgyud Yeshe graag deze wens van ons dierbare meester in vervulling brengen. Het is een groot project geworden, een project van grote betekenis. Iedere stoepa symboliseert een bijzondere gebeurtenis in het leven van de Boeddha Shakyamuni.

De acht stoepa’s worden elk ongeveer 2,75m hoog en ze zullen naast elkaar op een rij komen te staan in het grasveldje voor de grote stoepa. Lama Drubyud Yeshe heeft al veel voorbereidingen getroffen in Tibet om de vele objecten, mantra’s en mandala’s die in de stoepa’s worden geplaatst alvast te maken en naar Nederland te laten komen. De bouw van de stoepa’s is gestart in juli 2017 tijdens het bezoek van Lama Drubgyud Yeshe.

De verdiensten van het bouwen van een stoepa zijn enorm. Wij willen graag iedereen de mogelijkheid bieden hieraan bij te dragen.

We hebben intussen 22.000 euro ontvangen (september 2017) voor dit project en we hebben nog 15.000 euro nodig om het project te kunnen voltooien.

Je kunt een donatie overmaken aan:

Stichting Karma Deleg Chö Phel Ling
IBAN: NL62INGB0004499995
BIC: INGBNL2A
Onder vermelding van “Bouw 8 stoepa’s”
Het centrum is een ANBI-stichting waardoor al uw giften aftrekbaar zijn van de belastingen.