Routebeschrijving

Openbaar vervoer: Neem de trein naar NS-station Leeuwarden en pak bus 54 richting Dokkum. Stap uit bij halte “Hantum” net buiten het dorp. Loop richting Hantum, over de brug en neem de eerste straat links “Hearewei” langs de oranje postbussen. Aan het eind van de straat, een beetje rechts voor je, zie je een pad tussen twee rijen seniorenwoningen. Dit is de “Stoepawei”, in de verte zie je een windmolen, loop die kant op. De gebedsvlaggen van het centrum zijn nu zichtbaar en heten je welkom. Let op: op zondag rijden er geen regulieren bussen en moet je vooraf (minstens een uur) een belbus reserveren. Je kunt ze bellen op tel. 0800-2802803. Je betaalt het normale bustarief. Voor meer informatie, kijk op 9292 online of in de app.

Eigen vervoer: Vanaf Leeuwarden ga je richting Dokkum/Hardegaryp (N355). Bij restaurant E10 (stoplichten) ga je linksaf richting Dokkum (N356). Je blijft alsmaar rechtdoor gaan, over alle rotondes. Je komt aan in Dokkum en je neemt alle rotondes rechtdoor totdat je over een brug gaat, dan neem je de rotonde linksaf richting Holwerd. Na ongeveer 700 meter, sla je rechtsaf richting Hiaure (een klein bordje) en gaat door Hiaure alsmaar rechtdoor. Dan kom je aan op een T-splitsing. Je gaat linksaf over het bruggetje. Je neem de eerste straat linksaf “Hearewei”. Aan het eind van de straat, een beetje rechts voor je zie je een pad tussen twee rijen seniorenwoningen. Dit is de “Stoepawei”, in de verte zie je een windmolen, loop die kant op. De gebedsvlaggen van het centrum zijn nu zichtbaar en heten je welkom.

Carpoolen: Denk eraan om je rit op te geven bij www.blablacar.nl om zodoende anderen de mogelijkheid te geven mee te rijden. Op deze manier help je anderen en kunnen jullie ook de kosten delen. Dit is zeker de moeite waard tijdens de activiteiten van het programma.