Programma rond Lo-Sar (5-tot en met 7 februari -2019) 2146 volgens Tibetaanse kalender

we gaan van een aarde Hond (♂) naar een aarde varken jaar (♀)zie foto 🙂

,..karakteristieken van het varkensjaar; het varken is simpel en goed geaard . het is joviaal, natuurlijk en geen omwegen, recht op het doel af.. Het hart is puur en zonder twijfels/kwade bedoelingen.  Het varken is oprecht, aimabel en liefdadig met een hang naar vertrouwde vriendschappen maar kan ook onschuldig en naief zijn. Het varken heeft moeite met “NEE” zeggen wat het kwetsbaar maakt voor misbruik maar ook tolerant en verafschuwd liegen. Het heeft bij voorkeur rust en stilte om zich heen maar als het dwars gezeten wordt kan het varken zich fel en zonder terughoudendheid verdedigen. Doorgaans ziet het varken er onzelfzuchtig uit maar heeft onderhuids een hang naar materie. Het varken is vrijgevig maar wil er graag iets voor terug als die mogelijkheid zich voordoet,…  (stukje vertaald uit Tibetaanse astrologie)

karakteristieken van het element aarde; Aarde is de kern van alle dingen; het is verbonden met het begin van de middag de rusttijd en met de schakelende periode tussen de seizoenen evenals de 4 tussenstreken van de kompasroos (NO,NW,ZW,ZO). Het element aarde heeft een kristalliserende kwaliteit, werkt langzaam maar krachtig en stabiliserend en geeft fundament. Andere kwaliteiten zijn vruchtbaarheid en overvloed. Het orgaan direct verbonden met de het element aarde is de milt, de smaak zoet. De planeet verbonden met aarde is Saturnus.,..(stukje vertaald uit Tibetaanse astrologie)

*de week (weken)voor Lo-sar is het goed om huis en spullen op te ruimen en overbodige spullen zonder gehechtheid weg te geven of weg te gooien. Ook je leefomgeving schoonmaken  werkt zuiverend zodat je goede voornemens voor het nieuwe jaar kan maken en die natuurlijk uitvoeren ook.

*Deelname aan de maaltijden graag van te voren melden i.v.m. inkopen. Khataks verkrijgbaar in de “karma shop’, de centrum winkel ( kagyudharmacouncilnl@gmail.com )

hulp om de nieuwe vlaggen op te hangen is zeer welkom, het is leuk en verdienstelijk werk, meld je aan of kom gewoon langs.


Dinsdag 5 Februari (2019)

7.00 -7.30;     offering van Khataks aan HH Karmapa en Lama troon. Ook bloemen , eten etc. kan geofferd worden

7.45;                Tara Puja (zoals gebruikelijk)

09.00;             ontbijt in de keuken

13.15;                lunch en Lo-sar viering

17.00;               korte Mahakala puja

18.45;               Chenrezig Puja.

woensdag 6 Februari

7.45;                 Tara Puja

09.00;              ontbijt in de keuken

10.30;              teaching van Lama Gawang op DVD in de tempel

13.15;                lunch

17.00;               korte Mahakala puja

18.45;               Chenrezig Puja.

donderdag 7 februari

7.4;5                 Tara Puja

09.00;             ontbijt in de keuken

9.30;                masten strijken en Nieuwe vlaggen ophangen

13.00;              Lunch

14.00;              vervolg nieuwe vlaggen ophangen