Duizendarmige Chenrezig (Avalokiteshvara skt)

Nyung Nye korte historie;
De Nyung Nye beoefening/meditatie is naar Tibet gebracht door de Indiase non (bhiksuni skt) Gelongma Palmo. Door karma uit een vorige incarnatie leed zij aan een agressieve vorm van lepra. Vanwege haar verschrikkelijke en besmettelijke ziekte zocht zij afzondering in een afgelegen boshut. Een yogi kwam op bezoek bij haar en vanuit compassie gaf hij haar de uitleg en initiatie van de  1000 armige Chenrezig. Zij beoefende de meditatie zeer intensief, maar haar ziekte verergerde snel tot ze bijna bezweek. Ze zette ondanks haar kwijnende krachten toch door met de  meditatie beoefening. Tijdens een nachtrust kreeg ze in haar droom bezoek van iemand in een stralend wit gewaad, die een vaas vol lichtgevend water uitgoot waarin ze zich mocht wassen. Dat deed ze en bij haar ontwaken waren haar ziekte en wonden genezen. Zeer verheugd offerde ze haar vertrouwen en devotie aan Chenrezig, die aan haar verscheen en haar zegende waarop haar geest één werd met de Sambhogakaya Boeddha (Chenrezig) en ze de realisatie bereikte van een 8e niveau Bodhisattva.

De meditatie is geclassificeerd bij de lotus (Pema)familie van de Krya tantras

Nyung Nye’s met Lama Thrinley.  (2 tot en met 19 Mei)

Ook dit jaar komt Lama Thrinley weer naar het centrum in Hantum om de rosary van Nyung Nye’s te begeleiden. Geïnteresseerden kunnen zich opgeven als ze aan een of meerdere dagen/groepen mee willen doen. (zie tabel met data)  Geïnteresseerden die voor het eerst meedoen raden we aan om met de eerste groep mee te doen, waarin Lama uitgebreide uitleg zal geven over de Nyung Nye meditatie.

Er zijn geen kosten verbonden om aan deze mediatie deel te nemen. Het centrum verzorgt eten en drinken op de dagen dat dat mag. Een vrijwillige bijdrage/donatie mag altijd.

 

2 punten ter attentie;

  1.  Omdat deze meditatie langere periodes van vasten kent (niet eten, niet drinken/spreken)is het raadzaam een arts te raadplegen om te kijken of je fysiek in staat bent om aan de meditatie mee te kunnen doen. Deelname is voor eigen verantwoording.
  2. Het heeft de voorkeur om een Chenrezig initiatie te hebben ontvangen van een gekwalificeerde Lama/leraar.